FOTBOLLSTIPSET 2010

Regler

Varje deltagande lag namnger tre tippare från sitt företag. Deltagarnas uppgift är att tippa slutresultatet i EIF:s samtliga division 2-matcher säsongen 2010. I grundserien spelas 26 matcher. Möjliga omspels- eller kvalmatcher tippas också. Företagens tips och poängställningen publiceras i Västra Nyland och på EIF-fotbollens hemsidor i samband med följande tipsrader. Vissa gånger tippar lagen flere än en match, beroende på hur tätt in på varandra matcherna är. Varje deltagande lag påminns om att det är dags att tippa, men om laget inte lämnar in sitt resultat inom utsatt tid, tippar laget den matchen 0-0.

Poängräkning

Poängräkningen är enkel:
- Rätt tippat resultat ger 4 poäng
- Rätt tippad vinnare eller oavgjort resultat ger 2 poäng
- Rätt tippat antal mål åt någondera laget ger 1 poäng.

Om till exempel det tippade resultatet är 3-1, men matchen slutar 2-1 får tipparen 3 poäng (2 poäng för rätt vinnare, 1 poäng för rätt målmängd för bortalaget). Om matchen slutar 2-2 och det tippade resultatet är 1-1 får tipparen 2 poäng för rätt tippat tipstecken. Om det tippade resultatet i detta fall är 1-2, får tipparen 1 poäng för rätt antal mål för bortalaget.

De tre bästa lagen premieras efter säsongen. Om flera lag stannar på samma poäng, bestäms vinnaren först av antalet helt rätt tippade resultat, sedan avgör antalet 3-poängare osv.osv.

Lycka till!

Categories: